[:en]In Bucharest (Romania), pediatrics unit with integrated palliative care[:ro]În București, secție de pediatrie cu servicii de îngrijire paliativă integrate[:]

[:en]Hospice Casa Speranței provides free services and care during 10 years in Bucharest, most of which is provided at home and in partner hospitals. It opened now a pediatric ward at the Centre for Palliative Care in Bucharest. The new section provides integrated care in a unit with 8 beds, a day center, a consultation cabinet, a room to stimulate multisensory, a functional explorations room, physiotherapy, and a School Hospice for individualized educational activities designed to increase personal autonomy and self-esteem. The decision to open a new department was taken to ensure more complex patient care through an integrated system of services.

Currently, Hospice Casa Speranței cares for about 220 children suffering from incurable and life-limiting diseases in Bucharest. The number of children to be cared for is expected to increase with 50% over two years, when the new pediatrics will operate at full capacity. The new center will take care not only for the children but also their families through parenting services, psycho-emotional and spiritual counseling and social support.

Total number of children cared for by the Foundation Casa Speranței in its centers in Bucharest and Brasov, as well as offices in Fagaras and Zarnesti is 400.

New pediatrics integrated services covering a wide range of diseases:
• incurable diseases for which curative treatment may be feasible but can fail, in which case you may need access to palliative care services in addition;
• conditions with inevitable premature death, where there may be long periods of intensive treatment intended to prolong life and allowing participation in normal activities;
• progressive disorders without curative treatment options, where treatment is exclusively palliative and may take several years;
• irreversible disorders but non-progressive with complex medical needs, leading to complications and likelihood of premature death.
Medical and non-medical staff will serve the child care center in Bucharest will consist initially of two doctors, five nurses and nurse-head, a psychologist, a psychotherapist, a special education teacher and a physiotherapist.

Since 1992, Hospice Casa Speranței cared for over 20,000 children and adults affected by incurable diseases in Bucharest, Brasov, Fagaras and Zarnesti. They and their families have received support when needed and learned how they can keep dignity in the face of terminal illness.

Key words: children, palliative care, hospice[:ro]HOSPICE Casa Speranței a inaugurat secția de pediatrie cu servicii integrate în cadrul Centrului de îngrijire paliativă din București. Noua secție oferă servicii integrate și este compusă dintr-o unitate cu o capacitate de 8 paturi, un centru de zi, un cabinet de consultații, o sală de stimulare multisenzorială, un cabinet de explorări funcționale, sala de kinetoterapie, Școala HOSPICE, în care activitățile educaționale sunt concepute individualizat pentru creșterea autonomiei personale și a stimei de sine, și va avea și echipă de îngrijire la domiciliu și în spitalele partenere.

În prezent, HOSPICE Casa Speranței îngrijește aproximativ 220 de copii (care suferă de boli incurabile și limitatoare de viață) în București, număr care va crește cu 50% peste doi ani, când noua secție de pediatrie va funcționa la capacitate maximă. De serviciile noului centru beneficiază nu doar copiii pacienți, ci și familiile acestora, prin servicii de parenting, consiliere psihoemoțională și spirituală, precum și sprijin social.

Numărul total al copiilor îngrijiți de fundație în centrele sale din București și Brașov, precum și prin cabinetele din Făgăraș și Zărnești este de circa 400.

Organizația oferă de 10 ani în București servicii gratuite de îngrijire copiilor care suferă de boli incurabile și limitatoare de viață, cea mai mare parte a acestora fiind furnizate la domiciliu și în spitalele partenere. Decizia deschiderii noii secții a fost luată din dorința de a asigura pacienților o îngrijire mai complexă printr-un sistem integrat de servicii, în cadrul centrului HOSPICE din București.

Noua secție de pediatrie cu servicii integrate acoperă o arie largă de afecțiuni:

  • Afecțiuni incurabile pentru care tratamentul curativ ar putea fi fezabil, dar poate eșua, caz în care ar putea fi necesar accesul la servicii de îngrijiri paliative pe lângă încercările de tratament curativ și/sau dacă tratamentul eșuează;
  • Afecțiuni în care moartea prematură este inevitabilă, și unde pot exista perioade îndelungate de tratament intensive menite să prelungească viața și să permită participarea la activități normale;
  • Afecțiuni progresive fără opțiuni de tratament curativ, în care tratamentul este exclusiv paliativ și poate dura mai mulți ani;
  • Afecțiuni ireversibile, dar non-progresive cu nevoi medicale complexe, care duc la complicații și probabilitate de deces prematur.

Personalul medical și nemedical care va deservi centrul de îngrijire pentru copii din București va fi format inițial din doi medici, cinci asistente și o asistentă-șefă, șase infirmiere, un psiholog, un psihoterapeut, un psihopedagog și un kinetoterapeut.

Din 1992, HOSPICE Casa Speranței a îngrijit peste 20.000 de copii și adulți afectați de boli incurabile în București, Brașov, Făgăraș și Zărnești. Ei și familiile lor au primit sprijin atunci când au avut nevoie și au aflat cum își pot păstra demnitatea în fața bolii.

Cuvinte cheie: pediatrie, îngrijire paliativă, copii, hospice[:]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *