Noțiuni de bază în îngrijirea paliativă – curs pentru medicii de familie din județul Mureș

Dr. Elena-Simona Crișan

Rezumat

Nevoia de îngrijire paliativă este în creștere, în special în zonele rurale unde trăiesc relativ mai mulți bătrâni. În astfel de zone rurale, medicul generalist este principalul actor care acordă îngrijiri paliative. Prin urmare, am dezvoltat un curs postuniversitar de îngrijire paliativă pentru medicii generaliști

În acest articol, raportăm despre conținutul cursului, participarea medicilor generaliști și schimbările în cunoștințele lor despre îngrijirea paliativă. Au participat douăzeci de medici generaliști și alți specialiști în medicină, care au urmat 4 module de instruire. După participarea la curs a fost obținută o îmbunătățire statistic semnificativă a nivelului de cunoștințe în domeniul îngrijirilor paliative pentru cei 20 de medici din județul Mureș.

Rezultatele demonstrează importanța unor astfel de programe postuniversitare de îmbunătățire a cunoștințelor medicilor generaliști în domenii specifice. În acest caz, poate contribui și la îmbunătățirea calității asistenței paliative în județul Mureș.

Cuvinte cheie: medic generalist, curs postuniversitar, îngrijire paliativă

* * * * * * * * You need to subscribe in order to have access to full texts! If you already subscribed, please login here.

* * * * * * * * Trebuie să vă abonaţi pentru a avea acces la întregul conţinut! Dacă sunteţi deja abonat, trebuie să vă autentificaţi aici.