Este Telemedicina viitorul îngrijirilor paliative?

Experiența spitalelor cu creșteri semnificative a pacienților infectați cu COVID grav bolnavi a stimulat indirect discuția cu privire la necesitatea îngrijirilor paliative, dar și modul de organizare a acestora în caz de pandemie (sau în viitor).
„Nu a existat un remediu pentru COVID și am avut doar tratamente minim eficiente. Dar cu îngrijiri paliative putem asigura întotdeauna interconexiunea umană și ameliorarea suferinței. Acum toată lumea înțelege totul mai bine decât înainte”, a spus Diane Meier, medic, director al Center to Advance Palliative Care la Mount Sinai din New York.
În timp ce studiile au arătat că îngrijirea paliativă îmbunătățește calitatea vieții și reduce povara îngrijitorilor, nu toată lumea are acces la aceste servicii, „parțial pentru că nu avem suficienți medici, servicii și programe – în special pentru persoanele din afara spitalului care sunt grav bolnave dar nu n sunt eligibile pentru admiterea într-un Hospice „, a spus ea.
‘’Utilizarea telemedicinei poate crește dramatic accesul persoanelor din mediul comunitar, de acasă, din unități de îngrijire asistată, de îngrijire pe termen lung’’, a spus Meier. Un clinician poate vedea 8-10 pacienți grav bolnavi pe zi în mai multe locuri fără a părăsi biroul – adică o creștere exponențială a accesului la servicii.
Nu este doar mai eficient pentru clinician, ci se extinde accesul pacienților care pot ajunge la clinică doar cu dificultate, deoarece sunt la domiciliu, trăiesc la kilometri depărtare sau constrânși de bariere geografice sau depind de transportul public.
Mai multe informații, consultați: https://www.medpagetoday.com/

Vezi PDF