Burz Claudia Cristina în anul 2007 a fost încadrată în urma concursului pe post de asistent universitar doctor la Catedra de Alergologie si Imunologie. Ulterior în 2020 a fost încadrată prin concurs în postul de Conferențiar în cadrul disciplinei pe care o conduc.
În cadrul pregătirii sale universitare și postuniversitare, a efectuat numeroase stagii clinice în cadrul unor Universități din țară și străinătate (Institutul Oncologic Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină -Rouen, Institutul Gustave Roussy, Villejuif, Franța) și a beneficiat de burse de cercetare postdoctorale (Institutului Karolinska, Stockholm , Universitatea de Medicină din Goteborg, Suedia) care i-au permis dobîndirea unor cunoștiinte temeinice în domeniul medical.
Din 2009 devine Doctor în Sţiinţe Medicale cu Teza de doctorat : Studii de farmacogenetică şi farmacogenomică în cancerele colorectale, un studiu care combină statusul genetic cu răspunsul la tratament în cancerul colorectal. Din 2011 este medic primar în specialitatea Oncologie Medicală şi Chimioterapie, integrată în activitatea Institutul Oncologic I Chiricuță, iar din 2015 medic specialist în Alergologie şi Imunologie Clinică.
În 2018 a finalizat masteratul de “ Management al îngrijirii paliative” în cadrul Universității Transilvania din Brașov, iar în 2019 a obținut “Atestatul de Îngrijiri paliative”. Din 2017 este coordonator al echipei mobile de paliație din cadrul Institutului “Prof.dr. Ion Chiricuță“, pe care a înființat-o.
In tot acest timp, în paralel cu activitatea clinică și de cercetare, a desfășurat activitate didactică, a participat la editarea cursurilor din cadrul Catedrei de Imunologie si Alergologie, coordonare lucrări de licență .
A participat, în calitate de colaborator la organizarea mai multor manifestări științifice sau workshopuri. A organizat mai multe cursuri postuniversitare având ca tema îngrijirea paliativă, finalizate cu publicarea a două cărți, suporturi de curs, ”Îngrijirea paliativă a pacientului oncologic”.
A participat la 12 proiecte dintre care 2 internationale ca membru sau expert. A câștigat prin competiție internă – două proiecte, unul în calitate de director, celălalt în calitate de mentor al unui student al Facultății noastre. A fost coordonator regional centrul Cluj, in cadrul proiectului internațional coordonat de Fundația HOSPICE Casa Speranței- “Dezvoltarea si pilotarea unei curricule integrate de îngrijiri paliative pentru rezidenții din oncologie”, care s-a desfășurat în perioada 1 ianuarie 2017- 31 decembrie 2018.
Activitatea sa s-a concretizat în publicarea a peste 30 articole dintre care 22 lucrări publicate în reviste ISI, 12 articole ca prim autor precum și prezentări orale la manifestări naționale sau internaționale. A publicat 2 cărţi, una ca autor principal “Durerea Cronica. Ghid de diagnostic. Tratament Conventional si Imunologic”. Editura Medicală Universitară Iuliu Hațieganu, 2009 cealaltă ca autor unic “Progrese în tratamentul cancerelor digestive. Editura casa Cărții de știință , Cluj-Napoca, 2013). De asemmenea , este autor a mai multe capitole în cărți medicale.