Bun venit

Cuvânt de Bun venit! la PALIATIA Revista de Îngrijiri Paliative

Prof Wim J.A. van den Heuvel, presedintele comitetului editorial

Bine aţi venit la revista PALIAŢIA şi vă mulţumesc pentru interesul arătat domeniului îngrijirilor paliative.

Îngrijirile paliative sunt o componentă esenţială a îngrijirilor medicale şi sociale, care s-a dezvoltat destul de puţin de-a lungul ultimilor zece ani. Nevoia de îngrijiri paliative este enorma şi în continuă creştere. În acelaşi timp asistăm şi la schimbarea continuă a conţinutului îngrijirirlor paliative, ceea ce necesită asigurarea calităţii acestora. De aceea, este nevoie de informaţii despre noile tendinţe în acest domeniu pentru a acorda cele mai bune îngrijiri posibile în contextul sistemului actual de sănătate.

Obiectivul nostru este de a prezenta profesioniştilor care lucrează în acest domeniu rezultatele noilor cercetări, noi cunoştinţe, dezbateri şi exemple de best-practice pentru a contribui la îmbunătăţirea acordării acestui tip de îngrijire. Noi credem că revista PALIAŢIA va veni în întâmpinarea profesioniştilor publicând acest tip de informaţii.

În orice caz nu ne vom adresa numai profesioniştilor; noi considerăm că informaţiile pentru pacienţi, familiile acestora sau cetăţenii interesaţi, inclusiv voluntarii care ajută la acordarea îngrijirilor paliative, sunt la fel de importante ca şi cele pentru profesionişti. Prin împărtăşirea cunoştinţelor online (disponibile pentru profesionişti din toate ţările) vom putea contribui cu toţii la dezvoltarea şi consolidarea domeniului îngrijirilor paliative.